Online marketing

  • Post author:
  • Post category:Solutions

atuurlijk moet een bedrijf producten hebben die zijn doelgroepen wil kopen. Om succesvol te zijn zal hij ook zijn doelgroep moeten bereiken en erin slagen hen te overtuigen zijn producten te kopen. Hierbij spelen zijn online kanalen een steeds belangrijkere rol. De ontwikkelingen in de online wereld gaan bovendien snel. Zijn concurrenten zullen daarom continu werken aan het verbeteren van hun online kanalen. Om online succesvol te zijn is het daarom noodzakelijk te blijven zorgen een bedrijf dit minimaal even goed te doen als zijn concurrenten. En als het even kan beter.

Er zijn veel acties mogelijk voor een bedrijf om te werken aan online succes. Er is echter gedegen kennis nodig om te weten wat voor hen wel en niet effectief is. Zo zijn er veel acties die veel geld en tijd kosten en toch geen enkel resultaat opleveren. Bovendien heeft online marketing alleen effect als aan specifieke voorwaarden is voldaan, zoals een goede website.

Daarom maken wij eerst een online marketing analyse van de specifieke situatie van een klant en bespreken daarna met hem wat nu effectieve keuzes zijn om hun online succes te vergroten. Hierbij bespreken we met hen wat de doelstellingen zijn op korte en lange termijn.

Het vergroten van online succes betekent vaak dat voor een langere periodes acties uitvoeren door ons en mogelijk ook door de klant. Deze aanpak zullen we regelmatig evalueren en, indien nodig, optimaliseren voor maximale effectiviteit.

Voorwaarden voor online marketing succes

De voorwaarden voor bedrijven om hun online resultaten verder te kunnen verbeteren is dat de basis van de online kanalen op orde is voor de vervolgacties:

  • Bezoekers kunnen gemakkelijk de informatie vinden en benodigde acties op de online kanalen uitvoeren
  • De websites zijn geoptimaliseerd voor goede vindbaarheid in Google met bezoekersanalyse functionaliteiten (Google Analytics)
  • Het logo en huisstijl is onderscheidend en professioneel

Met deze sterke basis kan het online succes verder versterkt worden.

Aanpak

Eerst bespreken we met onze klanten welk resultaten zij willen vergroten en hoe hun online kanalen hieraan kunnen bijdragen. Hierin zullen we onderscheid maken in wat zij op korte en lange termijn willen realiseren. Wij gaan voor een praktische aanpak waarbij we onze klanten hun zorgen weg nemen ontzorgen. Voorbeelden van onze online marketingactiviteiten zijn:

  • Analyse van de verkeersstromen op de website of webshop. Hoe komen bezoekers op de website? Welke pagina’s bezoeken ze? Waar stoppen ze? Welke pagina’s hebben hoge bounce percentages? Met deze kennis kunnen we de inhoud en structuur verder optimaliseren zodat bezoekers meer op deze kanalen gaan kopen.
  • Verbeteren van vindbaarheid in de online kanalen. Dit kan het inkopen van online advertenties zijn. Het voordeel hiervan is dat er direct resultaat is, wel met kosten per klik. Voor resultaten op langere termijn kunnen we bijvoorbeeld linkbuilding uitvoeren. Op langere termijn is dit meestal goedkoper.
  • Het verbeteren van de inhoud van de online kanalen met nieuwe teksten, foto’s en ontwerpen.

Spreken wij u binnenkort hoe wij uw online activiteiten naar een hoger niveau kunnen brengen?